Web Analytics Made Easy - Statcounter

صندوق بازنشستگی کشوری؛ بزرگترین صندوق دولتی که فقط طی 7 سال 5 مدیر و سرپرست را تجربه کرده است؛ یعنی ساده ترین اصول مدیریت هم در آن رعایت نشده، چه برسد به انجام تکنیک های مختلف برای پویایی اقتصادی!

به گزارش خبرنگار شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ ماجرای پیچیده صندوق بازنشتستگی کشوری از ابتدای دولت حسن روحانی، به کلافی سردرگم تبدیل شد؛ اگر تا پیش از این و در دولت های قبل زمزمه های فساد و تبانی در برخی شرکت های تابعه صندوق به گوش می رسید، اما طی چند سال گذشته، بی ثباتی مدیریتی و تسلط رانت و فساد بر صندوق، حداقل های شفافیت در این جایگاه پولساز دولتی را از بین برده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!



انتصاب مدیرانی ضعیف و بعضا نزدیک به وزرای تعاون، کار و رفاه اجتماعی، موجب شده است تا گروه ها و جناح های سیاسی مختلف، همواره طی سال های اخیر نسبت به دست اندازی به پست های مدیریتی صندوق و شرکت های تابعه آن حساس باشند.

یکی از این پست های حساس و کلیدی در صندوق بازنشستگی کشوری، هلدینگ آتیه صبا است که بزرگترین هلدینگ زیر مجموعه صندوق بازنشستگی محسوب می شود؛ اما این هلدینگ نیز طی سال های گذشته وضعیتی مشابه با صندوق بازنشستگی کشوری داشته است.

از انتصابات عجیب در زمان مدیرعاملی تقی زاده تا انتصابات عجیب تر در زمان مدیرعاملی میعاد صالحی، همگی نشانه بی تدبیری تمام عیار حاکم بر صندوق بازنشستگی و وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی است.

مدیریت آتیه صبا پس از برکنار محمد اسکندری توسط نعمت الله ایزدی سرپرست صندوق بازنشستگی کشوری، به ابراهیم رضایی بابادی به عنوان سرپرست واگذار شده است؛ فردی که تفاوت چندانی با مدیران منصوب شده پیش از خود ندارد.

رضایی بابادی پیش از این و در زمان استانداری در کرمانشاه به دلیل انتشار یک فایل صوتی و شوخی های رکیک وی، موجب برکناری اش توسط وزیر کشور شده بود، حالا در هلدینگ آتیه صبا و بدون هیچ گونه سابقه اقتصادی مشغول فعالیت است.

این انتصاب عجیب در شرایطی تداوم دارد که تقریبا تمامی شرکت های زیر مجموعه آتیه صبا دچار وضعیتی بحرانی هستند و شاخصه های اقتصادی شرکت های مذکور حکایت از یک بی تدبیری نهادینه شده در مدیریت هلدینگ مذکور دارد.

برخی معتقدند عدم توانایی و آشنایی با موضوعات پیچیده اقتصادی حاکم بر شرکت های هلدینگ آتیه صبا از سوی سرپرست فعلی، نه تنها وضعیت هلدینگ را بهبود نبخشیده، بلکه وضعیت را بحرانی تر نیز کرده است.

رضایی بابادی بر اساس قانون برای حضور در مدیریت هلدینگ آتیه صبا نیاز به تائیدیه سازمان بورس دارد اما وی سابقه اقتصادی مناسبی در کارنامه خود ندارد و به همین دلیل تاکنون سندی پیرامون گرفتن تائیدیه انتصاب وی از سوی سازمان بورس، وجود ندارد؛ همین مساله انتصاب وی را مانند مدیران پیش از خود غیرقانونی خواهد کرد.

بر اساس برخی اسناد منتشر شده، رضایی بابادی که ظاهرا جزو مدیران بازنشسته است، هم اکنون به طور همزمان عضو هیات مدیره موظف صندوق بازنشستگی کشوری نیز هست؛ این یعنی وی فردی بازنشسته و چندشغله محسوب می شود که ابهامات فراوانی را در مقابل دست های پشت پرده این انتصاب قرار می دهد.

به نظر می رسد حالا که بعد از ماه ها سرپرستی احمد افتخاری به عنوان مدیرعامل صندوق بازنشستگی منصوب شده، نیاز به تغییرات جدی در مدیریت بخش های مختلف این غول اقتصادی بیش از پیش از حس می شود؛ تغییراتی که عدم انجام آن می تواند در وضعیت بحرانی فعلی صندوق بازنشستگی کشوری، به سقوط آن به دره منجر شود.

برکناری چهره هایی نظیر، رضایی بابادی و دیگر چهره های مشابه، می تواند بعد از سال ها بی ثباتی، تنش، فساد و رانت در صندوق بازنشستگی، روزنه های امید را در میان صاحبان اصلی سرمایه این صندوق، زنده نگه دارد.

 

انتهای پیام/ط

منبع: دانا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.dana.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «دانا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۶۶۶۷۸۱۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

صندوق سرمایه‌گذاری مشترک ایران و امارات تشکیل شود

مهرداد بذرپاش با تاکید بر ضرورت استفاده از فرصت‌های موجود برای تجارت کالا میان ایران و امارات گفت: تشکیل صندوق سرمایه گذاری مشترک میان دو کشور لازم و مهم است.

به گزارش گروه اقتصادی خبرگزاری دانشجو، مهرداد بذرپاش وزیر راه و شهرسازی و رئیس کمیسیون مشترک همکاری‌های اقتصادی ایران و امارت در سخنرانی خود در اتاق بازرگانی ابوظبی اظهار کرد: ایران و امارات سوابق و پیشینه و روابط اقتصادی و تجاری دیرینه دارند و حجم ۲۷ میلیارد مراودات تجاری نشانه از عمیق بودن این روابط است.

وی افزود: امارات دومین شریک تجاری بعد از چین است؛ اتاق‌های بازرگانی و فعالان اقتصادی نقش ویژه‌ای در این روابط دارند اما آن‌ها باید شجاعت لازم را داشته باشند و البته باید حمایت هم شوند.

وزیر راه و شهرسازی کشورمان تصریح کرد: ایران سرزمین و هاب ترانزیت و کریدور بی نظیر شمال - جنوب است و اگر امارات از این فرصت و بنادر لجستیکی ایران استفاده کند و در بنادر جدید سرمایه گذاری کرده و آن‌ها را توسعه دهد قطعا اقتصادش رشد بیشتری کرده و به راحتی به اوراسیا دسترسی پیدا می‌کند.

وی گفت: رشد ۵۸ درصدی ترانزیت جاده‌ای ایران در سال گذشته نشان می‌دهد عزم جدی برای این حوزه داریم.

بذرپاش اظهار کرد: استفاده از فرصت‌های موجود برای تجارت کالا و تشکیل کنسرسیوم‌های مشترک و سرمایه گذاری مشترک باید توسط دو کشور تصمیم‌ گیری شود.

وی افزود: تشکیل صندوق سرمایه گذاری مشترک لازم و مهم است؛ در هفته ۳۲۰ پرواز بین ایران و امارات انجام می‌شود، ارتقای خدمات فنی و مهندسی در دو کشور و حتی در کشور ثالث می‌تواند فرصت‌های جدیدی به وجود آورد و امتیازات زیادی در مناقصات برای طرفین دارد.

بذرپاش گفت: تبادل هیات‌های تجاری بین دو کشور می‌تواند آثار و برکات زیادی داشته باشد؛ اخیرا در تهران نمایشگاه ایران اکسپو برگزار شد که برخی مسؤولان اماراتی از آن بازدید کردند.

وی اظهار کرد: تمام تلاش دولت‌ها باید برداشتن موانع از جلوی پای فعالان اقتصادی و افزایش مراودات تجاری باشد و رسیدن میزان تبادلات تجاری و اقتصادی به سالی ۳۰ میلیارد دلار حداقل خواسته تجار و فعالان است.

وزیر راه و شهرسازی کشورمان تصریح کرد: دشمنان مشترک ایران و امارات تلاش می‌کنند بین دو کشور اختلاف افکنی کنند، اما مسؤولان دو کشور آن را خنثی کرده‌اند.

وی افزود: برگزاری اجلاس کمیسیون مشترک همکاری‌های اقتصادی بخشی از افق روشن توسعه روابط ایران و امارات است.

دیگر خبرها

  • ورود هزار و ۳۴۴ میلیارد تومان نقدینگی به صندوق‌های با درآمد ثابت
  • صندوق سرمایه‌گذاری مشترک ایران و امارات تشکیل شود
  • آیا « راه حل دو کشوری » میان فلسطین و اسرائیل ممکن است؟/ چالش های پیش روی کشور مستقل فلسطین چیست؟
  • ۳ دهه خدمت در مناطق محروم / بازنشستگی که خوشایند نیست
  • رضایی: جبهه انقلاب اختلافات جزئی را کنار بگذارد
  • دشمن در جنگ اقتصادی با مقاومت مردم نتوانسته کاری از پیش ببرد
  • وابستگی صندوق‌های بازنشستگی به بودجه دولت ناشی از چیست؟
  • بانک مسکن: در استفاده از منابع صندوق توسعه ملی عجله نمی‌کنیم
  • رشد اقتصادی اردبیل بالاتر از میانگین کشوری است
  • صندوق سرمایه گذاری مشترک ایران و امارات تشکیل شود